om mig

ida baggesen

Klinisk Psykolog

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har en bred erfaring indenfor både par og individuelle behandlingsforløb. Jeg tilbyder hjælp til dig som oplever, at være i en svær periode af dit liv. De fleste mennesker oplever på et eller flere tidspunkter i deres liv, at blive ramt af eksempelvis depression, stress, lavt selvværd, PMS, ufrivillig barnløshed, angst eller krise. Der er derfor ingen skam i at erkende, at man har det svært og har brug for hjælp.

 

Mit psykoterapeutiske arbejde tager altid udgangspunkt i dig eller jer, og jeg er derfor ikke fastlåst på en bestemt teoretisk tilgang, men finder i fællesskab med dig eller jer frem til den metode, der bedst passer til dit eller jeres temperament og situation.

 

Dog er den psykologiske grundfilosofi, der gennemsyrer mit arbejde den narrative, hvilket vil sige, at jeg arbejder ud fra en tro på, at vi som mennesker skabes af de fortællinger eller narrativer, vi har med i vores rygsæk, og at disse således er med til at forme vores adfærd og følelser. Jo mere opmærksomhed et narrativ får, jo mere dominerende er det for vores adfærd og følelsesliv. Dette gør sig også gældende i et parforhold, hvor vi skaber fortællinger om vores partner og os selv i relation til vores partner, som kan være mere eller mindre dominerende for vores adfærd i parforholdet. Og som kan være både livsgivende og ødelæggende for parforholdet. Det er derfor også muligt at ændre den adfærds- eller følelsesmæssige situation, man befinder sig i ved at ændre, hvilke fortællinger der er dominerende og ved at finde frem til positive fortællinger i rygsækken, som man ikke før har givet opmærksomhed. 

 

Metodisk arbejder jeg som udgangspunkt ud fra principperne i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), som er en videnskabeligt baseret terapi, som har vist sig effektiv inden for en bred vifte af pinefulde menneskelige tilstande. ACT er baseret på en række principper, som tilsammen sætter dig i stand til at udvikle “psykologisk fleksibilitet”. Psykologisk fleksibilitet er evnen til at tilpasse sig en situation med åbenhed, bevidsthed og fokus og til at handle effektivt i overensstemmelse med sine værdier (forstået som dit hjertes dybeste ønsker om, hvem du ønsker at være, og hvad du ønsker at stå for i livet). I terapien arbejder vi altså på at øge din evne til at være til stede, åbne dig og gøre det, der betyder noget. Efterhånden som du forøger din psykologiske fleksibilitet, vil du blive i stand til bedre at håndtere vanskelige følelser, afbryde skadelige tankeprocesser, hæve dig over selvbegrænsende opfattelser, fokusere på og engagere dig i det, du foretager dig, og ændre adfærd, så du kan leve livet mere tilfredsstillende og så du kan opbygge et bedre parforhold, hvis du er i et sådant. 

Dette er dog ofte et svært og hårdt arbejde, og de fleste mennesker har brug for hjælp. Det er netop denne hjælp jeg tilbyder.

 

Sammen med dig finder vi frem til de ting, der er vigtige for dig i livet, fokuserer på de styrker og ressourcer, du har og taler om de relationer, der er vigtige i dit liv. Alt sammen for at du kan leve dit liv så vitalt og meningsfuldt som muligt.

 

Jeg glæder mig meget til at møde dig – og til at få lov til at gøre en forskel for dig. 

De varmeste hilsner

 

 

 

 

Ida Baggesen

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.