Doula & Psykolog

ida baggesen

Doula & Psykolog

Hej 🙂

Tusind tak, fordi du besøger min side. Jeg har i det følgende forsøgt, at beskrive, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

 

Jeg er gift med en dejlig mand og sammen er vi forældre til en helt fantastisk lille dreng pĂĄ fem. 

 

 Jeg er oprindeligt uddannet psykolog fra Københavns Universitet, og fandt først senere ud af, at doulauddannelsen var en del af mit kald. Jeg startede pĂĄ doulauddannelsen fordi jeg mærkede et kald til at dykke ned i det kvindeligt værende, samt en iver og en længsel efter at forstĂĄ de kræfter som er pĂĄ spil i os kvinder, nĂĄr vi gennemgĂĄr store forandringer i livet, sĂĄsom graviditet, fødsel, forældreskab og de cykliske forandringer bĂĄde pĂĄ mĂĄnedlig basis og i løbet af livet.  

 Jeg oplever selv en høj grad af PMS/PMD, og har indtil for nyligt følt mig en smule fortabt eller underlagt min cyklus. Men i løbet af doulauddannelsen opdagede jeg (og det var ligesom en ĂĄbenbaring), at min cyklus ikke var i mod mig, men faktisk min styrke. Den viden og dĂ©n følelse af ejerskab over min krop og mit sind ønsker jeg at give videre til alle andre kvinder. Derudover ville jeg ønske, at jeg havde haft en doula ved min side under min graviditet og fødsel. Det var en hĂĄrd oplevelse at føde, og jeg var slet ikke forberedt pĂĄ det. Faktisk var det en sĂĄ traumatiserende oplevelse for mig, at der gik fire ĂĄr før jeg overhovedet turde tænke pĂĄ, at skulle føde et barn til. DĂ©n oplevelse brænder jeg for at hjælpe kvinder med IKKE at fĂĄ. 

 

Psykologien har givet mig mange redskaber og viden om, hvordan mennesker reagerer i omvæltninger i deres liv og hvordan jeg kan hjælpe. Psykologisk er jeg efteruddannet indenfor Acceptance and Commitment Therapy (ACT), som er en videnskabeligt baseret terapiform. ACT er baseret pĂĄ en række principper, som tilsammen sætter dig i stand til at udvikle “psykologisk fleksibilitet”. Psykologisk fleksibilitet er evnen til at tilpasse sig en situation med ĂĄbenhed, bevidsthed og fokus og til at handle effektivt i overesstemmelse med sine værdier (forstĂĄet som dit hjertes dybeste ønsker om, hvem du ønsker at være, og hvad du ønsker at stĂĄ for i livet). Jeg anvender denne viden og kunnen i mit doulavirke ved at hjælpe dig med at øge din evne til at være tilstede, ĂĄbne dig og gøre det, der betyder noget for dig – hvad enten det er i forbindelse med cyklusarbejde, graviditet, fødsel, familiedannelse eller en anden overgang i dit liv.  

  

 Den særlige, men ogsĂĄ helt igennem indlysende kobling mellem psykologien og doulaens arbejde har virkelig klædt mig pĂĄ til at gøre det jeg brænder allermest for – nemlig at hjælpe kvinder i de overgange og forandringer vi uundgĂĄeligt møder i livet.

Jeg glæder mig meget til at møde dig – og til at få lov til at være med på din rejse.

 De varmeste hilsner

Ida Baggesen

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.