Terapi

Individuelle samtaler

Ida Baggesen - individuelle samtaler

Find roen og glæden i dig selv.

Føler du dig stresset, nedtrykt, presset, angst, eller at du ikke er noget værd og at du ikke kan finde ud af noget? Vil du gerne have det godt indeni? Vil du gerne have positive tanker om dig selv? Vil du gerne kunne leve dit liv frit og ikke være hæmmet af sådanne negative tanker og følelser? Så er et personligt samtaleforløb noget for dig.
Der kan være mange årsager til, at man på et tidspunkt i sit liv får brug for hjælp, og ingen årsager er mere rigtige end andre. De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at de har problemer, som de ikke selv kan løse.

Samspil mellem løsninger og dine ressourcer

Mit psykoterapeutiske arbejde tager altid udgangspunkt i dig, og jeg er derfor ikke fastlåst på en bestemt metodisk tilgang, men finder i fællesskab med dig frem til den metode, der bedst passer til dit temperament og din situation.

Ofte arbejder jeg dog løsningsfokuseret, narrativt og kognitivt. Det betyder at vi dykker ned i problemerne, tankerne og følelserne, men kombinerer det med fokus på dine ressourcer, på praktiske redskaber, og på det vi finder frem til, er vigtigt for dig lige nu.

Jeg tror på, at eksperten på dit eget liv er dig. I samtalerne forsøger jeg sammen med dig at tale os frem til, hvad det er, du kan, vil og sætter pris på i livet, så du kan leve i bedre overensstemmelse med det. Målet er at øge dit velbefindende, din handlekraft og at hjælpe dig til hurtig trivsel i din aktuelle situation og på længere sigt at finde den nødvendige bevidsthed til at skabe forståelse, overblik og problemløsning i det du står overfor.

Som psykolog har jeg tavshedspligt og følger i øvrigt de etiske retningslinjer Dansk Psykolog Forening har opstillet for god praksis.

Der kan være mange årsager til, at man på et tidspunkt i sit liv får brug for hjælp, og ingen årsager er mere rigtige end andre. De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at de har problemer, som de ikke selv kan løse.

parterapi

Ida Baggesen - parterapi 2

I et samtaleforløb for par er fokus på, hvordan I sammen håndterer udfordringer og konflikter, hvordan I kommunikerer med hinanden omkring hver jeres respektive følelser og ikke mindst, hvordan I bibeholder intimitet og seksualitet.
Parterapi er ikke kun gavnligt i forhold til romantiske problematikker, selvom dette er den mest brugte årsag til at mennesker søger hjælp til udfordringer i et forhold. Måske ville det være mere dækkende at kalde denne hjælp for relationsterapi i stedet for parterapi. For eksempel kan mennesker i ikke-monogame forhold, venner, familie eller forretningspartnere også have brug for parterapi.

Mange mennesker mener, at man kun skal få parterapi, hvis man er tæt på at blive skilt eller gå fra hinanden. Nogle søger dog også parterapi allerede, når problemerne skaber udfordringer for deres daglige liv. De fleste venter op til 6 år, før de søger terapi, hvilket er lang tid, hvor små udfordringer kan vokse sig til store problemer. Hvis man begynder at arbejde med problemerne mens de stadig er små, er der stor chance for at de aldrig bliver større, og det er derfor en god ide, at søge hjælp så tidligt som muligt. Det er dog aldrig for sent! Parterapi kan altså fungere forebyggende til at identificere potentielle udfordringer, der måske kan blive til store problemer senere i livet. Denne form for forebyggende parterapi fokuserer på at hjælpe par med at udvikle et stærkt og sundt forhold, blandt andet ved at etablere realistiske forventninger til hinanden og ved at lære gode kommunikationsevner.

De mest almindelige årsager til at søge hjælp som par

I har problemer med at udtrykke jeres følelser til hinanden

I har én eller flere uløselige uenigheder

Der er tilbagetrækning, kritik eller foragt i jeres interaktioner

En voldsom eller stressende begivenhed har rystet jeres daglige liv

I har problemer med at tage beslutninger sammen

I har oplevet eller oplever stadig utroskab, afhængighed eller psykisk eller fysisk vold

I ønsker et stærkere forhold

Jeg hjælper ved at

Sætte ord på jeres værdier og overbevisninger

Afklare jeres roller og ansvar

Afstemme jeres indbyrdes forventningen til sex og kærlighed

Lære at kommunikere empatisk

Online videoterapi

Ida Baggesen - onlineterapi 1

Online videoterapi kan have mange fordele, hvis man har det psykisk svært. For eksempel, hvis du har angst for at transportere dig. Hvis du er stresset og det virker uoverskueligt at finde ekstra tid til transport. Hvis du er deprimeret og påvirket meget af trætbarhed, og egentlig helst vil blive hjemme i din sofa.

Online videoterapi er måske særligt meningsfuldt, hvis du lider af social angst eller fobi i det offentlige rum, og derved er nervøs for at komme til klinikken.

Derudover er online videoterapi for dig, som har svært ved at komme til min klinik på Østerbro af årsager som geografisk afstand og fysiske handicap. Og for dig, som har svært ved at finde en psykolog i dit nærområde, der har tid eller som matcher dine ønsker.

Du sparer altså transporttid, parkeringsstress og kan samtidig sidde hjemme hos dig selv i trygge og rolige omgivelser.

Der er selvfølgelig en forskel på en session i min klinik, hvor vi sidder overfor hinanden og på en online videosession. Blandt andet bruger jeg som psykolog forskellige teknikker alt efter om der er tale om online eller face-to-face terapi. Mange er bange for at kontakten bliver kompromitteret ved online terapi, men vi ser hinanden via webcam, og online videoterapi er en anerkendt behandlingsform, hvor forskningen viser, at den er lige så effektiv som face-to-face terapi.

Jeg bruger platformen Wire, som er en sikker platform til forskel for eksempel Skype og facetime. Den er krypteret, så ingen andre kan lytte med i samtalen. For at modtage online videoterapi kræver det, at du har en computer eller telefon, der er i stand til at modtage videoopkald.

Sådan foregår det

Du kontakter mig via mail eller telefon med et ønske om online videoterapi. Vi aftaler at starte et online videoterapiforløb

Jeg får din emailadresse og inviterer dig via email til at deltage i en videosession, som du godkender

Hvis du sidder ved en smartphone skakl du downloade Wire-app inden samtalen og samtidig godkende invitationen via en computer. Ved en computer foregår det via den browser

Jeg ringer dig op via Wire på den aftalte dato og det aftalte tidspunkt

Ufrivillig barnløshed

ida Baggesen - Forside rotation 1

10-15 % af alle par lider af infertilitet, og antallet af fertilitetsbehandlinger med assisted reproductive technology (ART) er stigende verden over. At være ufrivillig barnløs er forbundet med psykologisk stress, og et stigende antal undersøgelser indikerer, at stress og belastning kan mindske jeres chancer for at blive gravide med fertilitetsbehandling. Eksisterende stressforskning har primært fokuseret på stress i forhold til barnløshed og fertilitetsbehandling, og det er derfor uklart, om stress der ikke er relateret direkte til fertilitetsbehandling, som f.eks. arbejdsrelateret stress, har indflydelse på jeres graviditetschancer med ART.

Den mest dominerende psykologiske konsekvens af infertilitet er følelsen af sorg, fordi kvinden eller manden mister forestillingen om hvordan livet skulle være – drømmen om at skabe en familie og forestillingerne om, at dette skulle foregå på en ukompliceret måde. Derudover mister man forestillingen om at have en sund og rask krop, der kan blive gravid eller gøre en kvinde gravid, når man ønsker det. Omkring 15 % af kvinder og 6 % af mænd, der er i fertilitetsbehandling i mere end et år uden at blive gravide, udvikler alvorlige symptomer på depression.
Fertilitetsbehandling er ofte meget belastende for parforholdet. Det anslås at halvdelen af alle par i fertilitetsbehandling oplever problemer af seksuel eller samlivsmæssig karakter.

Det kommer blandt andet til udtryk i nedsat samlejefrekvens, mindsket seksuel interesse, udeblivelse af spontanitet, nydelse og lyst samt generel nedsat livskvalitet hos par i fertilitetsbehandling. Omvendt er der undersøgelser, der interessant nok viser, at et aktivt sexliv i forbindelse med ART øger sandsynligheden for at blive gravid markant. Seksualitet er en almenmenneskelig ressource og et tilfredsstillende sexliv kan give livsmod og ressourcer til at klare vanskelige situationer. I et forløb hos mig fokuserer vi derfor ikke kun på den ene part i et forhold, men vil altid så vidt muligt have parforholdet med i behandlingen, også i forløb, der kun omhandler enten manden eller kvinden.

hjerneskade

Årsager

Mange mennesker er berørt af hjerneskade ved enten selv at have fået en hjerneskade, eller ved at én man holder af, er blevet ramt. Faktisk lever omkring 120.000 mennesker pt. med en erhvervet hjerneskade i Danmark. Der kan være mange årsager til, at man kan rammes af en erhvervet hjerneskade, for eksempel:

Følelser

Selvom der kan være mange årsager til en hjerneskade, og selvom en hjerneskade hos to mennesker aldrig vil være 100% ens eller komme ens til udtryk, så er der alligevel noget mennesker med hjerneskade og/eller deres pårørende har tilfælles. Nemlig at man befinder sig på et sårbart sted i livet og mange oplever følelser som:

Hjælp

Måske oplever du ikke bare én af disse problemstillinger, men et samsurium af følelser, som kan være meget overvældende. Jeg tilbyder samtaleterapi ift. disse problemstillinger både til dig, der er ramt en af hjerneskade og til dig, som er pårørende til et menneske, der er ramt. Nogle gange vil det være meningsfuldt, at få behandling som par, da kommunikationen omkring de følelser, I hver især har, kan være rigtig svær, og derfor tilbyder jeg også parsamtaler.
Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har både arbejdet med erhvervet hjerneskade, samt lavet forskning omkring det at kunne erkende de konsekvenser en hjerneskade kan have for ens liv. Udover at have faglig erfaring med hjerneskade har jeg også personlig erfaring. Min familie oplevede i 2011, at et medlem blev ramt af en uforklarlig hjerneskade. Jeg har derfor mærket på egen krop, hvordan det er at være pårørende til et menneske med erhvervet hjerneskade.

Se blogindlæg jeg har skrevet om pårørende til hjerneskade ramt her.

Skal jeg hjælpe dig?

De fleste mennesker føler sig på et tidspunkt i livet sårbar eller i ubalance. Det er dog ikke alle der tør bede om hjælp. Jeg ser det som en kæmpe styrke at turde bede om hjælp. Hvis du står i en situation, hvor du har brug for hjælp, men ikke er sikker på at du er klar til at tage skridtet og booke en tid hos en psykolog, kan du ringe uforpligtigende til mig og få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig. Eller book en tid online nu.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.